A MGT hivatalos szakmai lapja a Gerincgyógyászati Szemle. Elolvasom »

Iskolabútorok tervezése – MET szakmai nap

2022-05-18 08:15:00

Iskolabútorok tervezése – MET szakmai nap

A továbbképzés linkje, jelentkezés:

https://met.ergonomiavilaga.hu/wp/2022/05/16/iskolabutorok-tervezese-met-szakmai-nap/

Mindegy-e, hogy milyen bútorokban ülnek órák hosszat a gyerekek az iskolában? Mit tehetünk az ő egészségükért? Milyen egy hatékony ergonómiai együttműködés?

Szeretettel várunk minden szakmai érdeklődőt a Magyar Ergonómiai Társaság szakmai délutánján

2022. június 1-én (szerda) 14:00-17:00.

Helyszín: Óbudai Egyetem, Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar (1081 Budapest, Népszínház utca 8.) 255. terem, illetve on-line közvetítéssel

Tervezett program:

1. Az iskolai székek gerincvédő képességének javítása: miért szükséges? (Dr. Somhegyi Annamária, Országos Gerincgyógyászati Központ)

2. Az iskolai székek gerincvédő képességének javítása: a mérnöki-orvosi közös javaslat megszületése (Varga Tamás, Falco Sopron)

3. A felnőttkori porckopásos gerincbetegségek iskolai megelőzésének tennivalói: jelen helyzet (Dr. Somhegyi Annamária, Országos Gerincgyógyászati Központ)

4. EU-OSHA Egészséges munkahelyek kampány – „Legyen könnyebb a teher” a fiatalok körében is (Kissné Pálmai Nóra, EU-OSHA Magyarországi Fókuszpont)

A részvételi díj: 10000 Forint; a Magyar Ergonómiai Társaság (MET), a Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság (FJIT), a Magyar Gerincgyógyászati Társaság (MGT), a Magyar Védőnők Egyesületének (MAVE), a Magyar Védőnők Szakmai Szövetségének (MVSZSZ) tagjainak ingyenes. Az esemény nem pontszerző.

Részvételi szándékát egy kudasz.omfi gmail-os címre írt “MET szakmai napra jelentkezés” tárgyú emailben jelezze:

·         Személyes szeretnék részt venni.

·         Csak on-line tudok részt venni.

·         A következő szakmai társaságnak vagyok a tagja:

·         MET

·         FJIT

·         MGT

·         MAVE

·         MVSZSZ

·         nem vagyok tag és szeretnék belépni a Magyar Ergonómiai Társaságba

A rendezvény kapcsolódik az EU-OSHA “Legyen könnyebb a teher” kampányához.

A MGT tagjai az ortopédek, reumatológusok, ideggyógyászok, radiológusok, rehabilitációs orvosok, idegsebészek, gerincsebészek, valamint a gyógytornászok, pszichológusok. A MGT célja, hogy a társ-szakmák összefogásával a gerincbetegek gyógyításának jobbításáért, valamint a megelőzésért dolgozzon: tudományos kutatással, oktatással, ismeretterjesztéssel, konferenciákon történő szakmai nézet-egyeztetésekkel, a közös célokat szolgáló egészségpolitikai tevékenységgel, szakmai kapcsolatépítéssel, hazai és nemzetközi együttműködések kialakításával.

Kérdése van? Elnök: