A MGT hivatalos szakmai lapja a Gerincgyógyászati Szemle. Elolvasom »

Magyar Gerincgyógyászati Társaság 2022. évi Tudományos Ülése

2022-08-25 08:15:00

Magyar Gerincgyógyászati Társaság 2022. évi Tudományos Ülése

Tisztelt Kollégák!

Az elmúlt években családi, közösségi életünk mellett orvosszakmai tevékenységünk feltételrendszere, gyógyító-, kutató- és prevenciós munkánk környezete is megváltozott. Mind szakmai, mind közösségi szempontból elengedhetet- len a személyes találkozók, rendezvények tartása. A Magyar Gerincgyógyászati Társaság jelenje és jövője szempontjából kiemelten fontos a tudományos ülésünk és a közgyűlésünk megtartása, az „élő MGT”, ezért ragaszkodtunk ahhoz, hogy 2022-ben találkozzunk! Ennek megfelelően szerveztük meg konferenciánkat, izgalmas témákkal, élénk, tartalmas szakmai vitákkal, melyek mellett valódi közösségi élményben lehet (újra, végre) részünk! Ehhez járul hozzá az is, hogy a konferencia programjába a gerincsebészeti teamek szakdolgozóinak szóló - a modern gerincsebészeti műtő működésének elemeit taglaló - szatelit szimpóziumot illesztettünk.

A szakmai program mellett, az MGT szervezeti, működési dinamizálásában is komoly lépéseket tettünk, és ezeket (új arculat, honlap, tag-regisztrációs rendszer, stb) a konferencián mutatjuk meg Nektek! A társaság átalakulásához, aktivizálásához a tagságra és Rátok van szükség! Minden kedves résztvevőnek hasznos ismeretszerzést, valamint kellemesen eltöltött napokat kívánok ezen a csodálatos, természetközeli környezetben Mátrafüreden!

Dr. Lazáry Áron
a kongresszus elnöke


A teljes programfüzetet itt érhető el.

A MGT tagjai az ortopédek, reumatológusok, ideggyógyászok, radiológusok, rehabilitációs orvosok, idegsebészek, gerincsebészek, valamint a gyógytornászok, pszichológusok. A MGT célja, hogy a társ-szakmák összefogásával a gerincbetegek gyógyításának jobbításáért, valamint a megelőzésért dolgozzon: tudományos kutatással, oktatással, ismeretterjesztéssel, konferenciákon történő szakmai nézet-egyeztetésekkel, a közös célokat szolgáló egészségpolitikai tevékenységgel, szakmai kapcsolatépítéssel, hazai és nemzetközi együttműködések kialakításával.

Kérdése van? Elnök: