A MGT hivatalos szakmai lapja a Gerincgyógyászati Szemle. Elolvasom »

A Magyar Gerincgyógyászati Társaság Tiszteletbeli Tagja: Claudio Lamartina

2017-11-20 18:00:05

A Magyar Gerincgyógyászati Társaság Tiszteletbeli Tagja: Claudio Lamartina
A Magyar Gerincgyógyászati Társaság, 2017-ben "Tiszteletbeli Tag" címet adományozott Claudio Lamartina, milánói gerincsebész professzornak, akinek tudományos életrajza az alábbiakban olvasható.

Szakmai tapasztalat:

Szakmai továbbképzések:

Aneszteziológia és Intenzív Terápia szakképesítés – Milánói Egyetem Ortopédiai és Traumatológiai Szakképesítés – Milánói Egyetem

Életpálya:

Claudio Lamartina 1949. november 25.-én született Marsalában, az általános iskolát és a gimnáziumot Palermóban végezte el. 1974-ben szerzett általános sebészeti szakvizsgát 110/110 cum laude eredménnyel. Tanulmányai során „Albanese” kitüntetésben részesült a Palermói Egyetemen. 1977-ben aneszteziológusi, 1980-ban ortopédia és traumatológia szakvizsgát szerzett. 1975-től a milánói I.R.C.C.S Galeazzi Ortopéd Intézetben dolgozik, ahol 2000-től a Gerincsebészeti Részleg vezetését látta el. 2003 óta a Milánói Egyetem Ortopédia és Traumatológia tanszékének professzora, és vezetője az AOSpine európai régiójához tartozó sebészeti Referencia Központnak. (www.aospine.org). Vendég sebészként dolgozott a líbiai Tripoliban, az Askar Ali Omar AL SBEA kórházban. Gyakorlati tudását a legnevesebb olaszországi és külföldi gerincsebészeti központoknál történő látogatásokkal csiszolta tovább. Évente több mint 200 gerinc operációt hajt végre, melyek körébe beletartoznak a cervicális és lumbális porckorong műtétek, törések, fertőzések, gerinc tumorok, scoliosis, spondylolisthesis, kyphosis és a revíziós műtétek.

Szakmai társasági tagság, szerkesztői tevékenység:

Több mint 90 tudományos közlemény publikálása köthető a nevéhez olasz és nemzetközi szaklapokban, továbbá ő írta a Spondylolisthesis-ról szóló fejezetet az AOSpine Manual-ba (Thieme Verlag, New York 2006). Ezen kívül ő a szerzője a Serdülőkori Idiopátiás Scoliosis Szegmentális Korrekciója című, AOSpine keretein belül megjelent DVD kiadványnak (DVD Segmental correction of Adolescent Idiopathic Scoliosis Surgery Videos of AOSpine), továbbá 14, műtéti technikákat bemutató OOT (Open Operating Theatre) videó is a nevéhez kötődik. Beszélt nyelvek: olasz, angol Szeretettel gratulálunk Professzor Úrnak a Magyar Gerincgyógyászati Társaság által adományozott „Tiszteletbeli Tag” címhez!

A MGT tagjai az ortopédek, reumatológusok, ideggyógyászok, radiológusok, rehabilitációs orvosok, idegsebészek, gerincsebészek, valamint a gyógytornászok, pszichológusok. A MGT célja, hogy a társ-szakmák összefogásával a gerincbetegek gyógyításának jobbításáért, valamint a megelőzésért dolgozzon: tudományos kutatással, oktatással, ismeretterjesztéssel, konferenciákon történő szakmai nézet-egyeztetésekkel, a közös célokat szolgáló egészségpolitikai tevékenységgel, szakmai kapcsolatépítéssel, hazai és nemzetközi együttműködések kialakításával.

Kérdése van? Elnök: