A MGT hivatalos szakmai lapja a Gerincgyógyászati Szemle. Elolvasom »

Újabb siker az OTDK-n

2021-04-27 21:50:12

Újabb siker az OTDK-n

Intézetünk szakorvosai vezetőtanárként is remekelnek.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ In Silico Biomechanikai Laborjának kutatója újabb sikereket ért el témavezetői, Dr. Kiss Rita (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Dr. Éltes Péter és Dr. Lazáry Áron vezetésével.

Pokorni Ágoston Jakab kutatómérnök I. helyezést ért el az OTDK Műszaki szekciójának Biomechanika, Biomechatronika tagzatában Daganatos csigolya eltávolítását követő műtéti rekonstrukciók végeselemes vizsgálata című előadásával.

Előadásában bemutatta, hogy a teljes csigolyaeltávolítást követően az intézetünkben is alkalmazott különböző rekonstrukciós megoldások hogyan válnak összehasonlíthatóvá a végeselemes analízis eredményei alapján a csontminőség függvényében. A kapott numerikus eredmények nagymértékben segítik a betegspecifikus gerincsebészet döntéshozatali folyamatát, az egyénre szabott műtéti kezelés megvalósítását.

A MGT tagjai az ortopédek, reumatológusok, ideggyógyászok, radiológusok, rehabilitációs orvosok, idegsebészek, gerincsebészek, valamint a gyógytornászok, pszichológusok. A MGT célja, hogy a társ-szakmák összefogásával a gerincbetegek gyógyításának jobbításáért, valamint a megelőzésért dolgozzon: tudományos kutatással, oktatással, ismeretterjesztéssel, konferenciákon történő szakmai nézet-egyeztetésekkel, a közös célokat szolgáló egészségpolitikai tevékenységgel, szakmai kapcsolatépítéssel, hazai és nemzetközi együttműködések kialakításával.

Kérdése van? Elnök: